Borsa Bilgileri

18 Eylül 2010 Cumartesi

iPhone 4 meydan muharebesi

Turkcell'in 24 Eylül 2010 tarihinde iPhone 4'ü meraklıları ile buluşturacağını medya kuruluşlarına iletmesinin hemen ardından (1 saat 1 dakika sonra), Vodafone'dan yanıt geldi. Vodafone Türkiye'de aynı gün yani 24 Eylül'de iPhone 4'ü pazara sunacaklarını bildirdi. Her iki şirkette iPhone 4 için tanıtımda bulunarak müşterileri kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Peki nedir bu iPhone 4'ün özellikleri? Apple'ın son teknolojisi olan bu telefon, dünyanın en yüksek çözünürlüğe sahip telefonu olma ünvanını taşıyor. Bunun yanında HD kalitesinde video çekme özelliğine sahip. iPhone 4, WiFi üzerinden görüntülü görüşme imkanını da sunuyor. Paslanmaz çelik ve camdan oluşan dış yapısı, LED flaşlı 5 megapiksel kamerası, dünyanın en yeni mobil işletimi sistemi olan iOS 4'e sahip olması ise iPhone 4'ün göze çarpan diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Bu kadar özelliğin ve yeni teknolojinin ise tabi bedeli de merak konusu. Bir teknoloji marketi 16 GB'lık iPhone 4'ü 8-12 ay taksitle 2778 TL'ye satmaya başladığını ilan etti. Turkcell ve Vodafone'un uygulayacağı fiyat merakla bekleniyor. Fakat hala bir telefon operatörünün iPhone 3GS 16 GB için biçtiği fiyat (kontratlı) 209 TL + [taksit 229 TL*18 ay] iken iPhone 4'ün kontratlı fiyatının müthiş derecede yüksek olacağı açıkça görülmektedir.

iPhone 4 için abone kapma savaşını kimin kazanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kaybedenin ise telefona ikinci el bir araba parası veren tüketicilerin olacağı muhtemel görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder